×

Nyheter

Reparation inledd efter rasade loftgången

På måndagen hävdes avspärrningarna vid den loftgång som under lördagen rasade ner från en fastighet på Kvintettgatan 1 på Campusområdet.

Det var vid 23-tiden på lördagskvällen som en sektion av loftgången vid fastigheten på Kvintettgatan 1 på Campus rasade från övre våningen till nedre. Fem personer fördes till sjukhus med ambulans men som fick lämna sjukhuset under natt mot söndag. En person hölls kvar på sjukhuset för observation och kunde lämna sjukhuset under måndagseftermiddagen.

Under måndagen genomförde polisen en teknisk undersökning av platsen.

– Nu får vi studera bygglov, ritningar och byggnormer för att se om det blivit något slarv på vägen, berättar Anders Forsman, chef på polisens avdelning för grova brott som håller i förundersökningen.

Fastigheten, där den aktuella loftgången rasade, ägs av Stadium Fastigheter, i sin tur ett dotterbolag till Offentliga Hus, som köpte fastigheten av Krebo 2016.

Lars Holm, vd för Stadium Fastigheter, var under måndagen på plats på Campus för att bilda sig en egen uppfattning om den rasade loftgången.

– Jag vill inte uttala mig om vad som kan ha orsakat raset. Vi får avvakta polisens utredning. Men jag har sett filmer på Youtube på att det gick hett till på festen, säger han.

Efter att polisen under måndagseftermiddagen hävde avspärrningarna vid platsen inleddes reparationsarbetet.

– Vi kommer att återställa det som har rasat och se till att hyresgästerna får tillgång till sina lägenheter. Förhoppningen är att så ska kunna vara möjligt redan under måndagskvällen, fortsätter lars Holm.

– Visar det sig att loftgångarna inte är tillräckligt stabila kommer vi att förstärka dem.

Enligt Polisen ska det vara säkert att gå på loftgångarna, både i den skadade fastigheten och i de andra husen med liknande konstruktion.

– Det kan vara en bra idé att vänta på utredningen innan man bjuder in släkt och vänner till en stor fest på loftgången, säger Anders Forsman.igt flera vittnen ska ett tiotal personer ha befunnit sig på den aktuella loftgången och dansat.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter