×

Nyheter

Studentkåren vill ha oberoende utredning

Att förstärka studentbostäderna på Kvintettgatan på Campus är inte tillräckligt anser Karlstad Studentkår som nu kräver en oberoende utredning.

Det är i en debattartikel i Nya Wermlands-Tidningen på onsdagen som studentkårens ordförande Daniel Frisén, vice ordförande Tilda Aronsson och vice ordförande Tobias Svensson kräver en oberoende utredning och besiktning av fastigheterna på Kvintettgatan.

– Vi vill ha en fullständig och oberoende utredning för att det ska komma fram om det behövs åtgärder på de andra identiska fastigheterna och på andra delar av den aktuella fastigheten. Polisens utredning går bara in på det drabbade området, som den borde, men där vi ser ett behov av att veta skicket på hela fastigheten, säger Daniel Frisén, ordförande för Karlstad Studentkår.

Enligt Daniel Frisén är man oroad över standarden i flera av studentbostäderna i Karlstad.

– Vi är mycket bekymrade över standarden i många studentbostäder i Karlstad. Ett boende ska inte vara sämre om det är för en student, det ska inte vara skillnad om hyran betalas i tio eller tolv månader, om en student studerar matematik eller jobbar på bageri. Studenter har rätt till en rimlig standard.

Och bostadsfrågan kommer att fortsätta vara en het och prioriterad fråga för Karlstad Studentkår framöver.

– Karlstad Studentkår har länge jobbat med bostadsfrågan på olika sätt, bland annat genom dialog med kommun och andra intressenter. Frågan kommer att fortsätta vara högt prioriterad i arbetet för studentkåren.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Nyheter

Toppnyheter