×

Studentliv

Föreningarna hjälpte nya studenter att smygstarta

Smygstart 2019, huvudentré, trappa
Foto: Denny Jansson
Kön ringlade lång på fredagseftermiddagen när Karlstad Studentkår och de olika utbildningsföreningarna smygstartade höstterminen tillsammans med de nya studenterna.

Även om höstterminen startar först på måndag vimlade det av studenter i huvudentrén och aulafoajén på fredagen när den årligt återkommande smygstarten gick av stapeln.

På plats fanns studie- och karriärvägledare, studenthälsa och studentkåren som svarade på studenters frågor om allt från kurslitteratur och scheman till hjälp med studierna och val av utbildning. På plats kunde nya studenter även gå en guidad visning i universitetsbiblioteket samt runt om på universitetsområdet för att komma i gång enklare på måndag.

  • Smygstart 2019
  • Smygstart 2019
  • Smygstart 2019
  • Smygstart 2019

När smygstarten på insidan slutade tog de olika utbildningsföreningarna vid på universitetstorget med en picknick där det bjöds på fika samt möjlighet att lära känna föreningarna, få tips inför terminsstarten av andra studenter som läser samma utbildning samt ställa frågor inför introduktionen, vilken startar på måndag och pågår i två veckor.

– Tanken är att man kan mingla med sin förening, så att det blir som en förlängning av smygstarten inför terminsstarten. Föreningarna tycker att det är en bra idé att smygstarta på det här sättet och att det är kul, berättar Rebecca Hultman.

Hon är studiesocialt ansvarig på Karlstad Studentkår som tillsammans med universitetet, kommunen och de olika utbildningsföreningarna står bakom picknicken på universitetstorget.

– Vi hade en liknande aktivitet förra året och som vi har vidareutvecklat inför i år. Planeringen inför årets aktivitet började redan i våras och nu är det äntligen dags, säger Rebecca Hultman.

Detta är en nyhetsartikel. Läs mer om hur Karlstads studenttidnings journalistiska arbete här.

Ämnen
Studentliv

Toppnyheter