Trots det driv som Daniel känner för studentkåren så var det inte helt självklart för honom att kandidera till ordförandeposten. Det var många faktorer som han var tvungen att väga in, inte minst sin egen studiesituation.
– Jag funderade ganska länge. Det krävs att man gör ett uppehåll i studierna och det är ett väldigt stort ansvar att vara ordförande. Men efter ett tag blev det ganska självklart att kandidera eftersom jag känner så starkt för studentkåren.
”Många bäckar små”
Beslutet att välja Daniel som kårordförande togs av kårfullmäktige den 25 oktober. Han har redan funnit sig till rätta i sin roll och berättar vilka visioner han har för studentkåren. Bland annat ska det finnas mer studieplatser runtom i universitetet och han vill även se ett ökat samarbete mellan studentkåren, föreningar och studenter.
– Jag tror inte på stora visioner. Det är inte visionerna, utan det arbete man gör som är avgörande. Det handlar om att man som student ska känna att det lönar sig att vara medlem i studentkåren. Kårhuset är ett första steg i den riktningen.
Även det trådlösa nätverket på universitetet är något han hoppas kunna vara med och förbättra.
– Jag vet själv hur frustrerande det kan vara ibland när internet bara lägger av. Det kanske inte verkar som en stor sak men det är en väldigt viktig detalj för att kunna utföra sina studier. Många bäckar små helt enkelt.
Lång erfarenhet
Trots att Daniel bara är 20 år så har han redan lång erfarenhet inom ordförandeskap och andra tunga uppdrag. Han berättar att han alltid har varit en väldigt engagerad kille som gillat att ha många bollar i luften samtidigt.
– Allt började i tredje klass på lågstadiet när jag blev invald till elevrådets styrelse. Efter det har det egentligen bara flutit på. Jag har haft politiska uppdrag och suttit med i olika styrelser. Allt sånt är bra erfarenheter som jag tar med mig in i ordföranderollen i studentkåren, menar Daniel.
Han berättar också att han som 20-åring är en av de yngsta som haft posten som ordförande i studentkåren. Det är emellertid något han bara ser som en fördel.
– Jag tror att jag är en av de yngsta, om inte den yngsta, som har varit ordförande. Och jag vet att det kan finnas en hel del fördomar mot sånt, det har jag stött på innan. Jag brukar dock vara ganska bra på att bryta dessa fördomar och att prata för min sak.
”Studentkåren kan alltid bli bättre”
Än så länge tycker han att det har fungerat väldigt bra. Det har enligt honom själv varit både roligt och inspirerande.
– Det är ett väldigt varierande arbete där få dagar är den andra lik. Det blir dock en hel del läsande av mail, förklarar Daniel och skrattar.
Enligt honom är det viktigt att hela tiden systematiskt förbättra studentkåren.
– Arbetet för studentkåren är aldrig klart – studentkåren kan alltid utvecklas och bli bättre.
– Är det något jag hoppas få igenom innan mitt uppdrag löper ut i juni så är det att få till fler studieplatser.